04 november 2008

Helt slut!

08.00-17.00 Arbetsaffär hela jävla dagen. Ja. Workshop.
Marcus Gärde, författare till "Typografins väg" har föreläst och sågat oss hela dagen idag.

Och ja. Jag är lite bitter. Visst var det kul att inte bara klicka på musen hela dagen men trodde det skulle ligga lite mer kreativitet i uppgiften. Det var ren regelbokshållning och instruktioner som var exakt likadana.

I väntan på kopiatorn. Detta var en kort kö.

Men första halvan var rolig. Han hade en spännande föreläsning om typografi, mest om hur vi uppfattar en text, former och layout. Uppgiften var att göra en stor stående affisch på kartong.Vi fick endast använda ett utskrivet A4-papper med text i strlk 12, sax och lim. Vi skulle klippa ut och kopiera upp texten i den storlek vi ville ha och sen skapa en affisch baserat på hierarkiska moment. Det viktigaste var "anniversary", "Moderna Museet" och den första utställningen. Vi diskuterade, planerade, stressade och hade lim överallt. Kreativiteten flödade och jag var ganska nöjd med vårt resultat även om det inte blev exakt som vi tänkt oss.

Vår affisch och Marcus Gärdes rumpa som råkade komma med på bild.

8 stycken av alla 15 affischer. Min favorit var den andra från vänster längst upp.

När vi var klara sågade han varenda en av oss (såklart!) och vi fick göra om allt. Vi är inte klara med andra omgången än men jag misstänker att hans poäng är att alla ska se nästan likadana ut i slutändan. För de gör dem
Jag hoppas och tror nog att alla dessa typografiska regler ska sätta sig efter dessa två dagar (ja det fortsätter imorgon 08.00-17.00!).

Och vi har använt upp en mindre skog i Motala idag.

Inga kommentarer: