06 juli 2008

Analysera, planera, diskutera...

Det är typ det enda jag gjort dessa dagar. Mest analysera.
Efter 28 timmars överlevnadsdygn med Robinsonliknande tävlingar utan mat och sömn är jag rätt utpumpad. Det är läskigt och fascinerande vad människor förändras i pressade situationer. Jag har nog aldrig uppskattat en normalt ganska obekväm säng och korvstroganoff med ris så mycket som idag.

Att summera veckan som gått är omöjligt. Bara vi som är här på Lifeleader Academy vet hur tufft och jobbigt det är här. Bara vi vet hur konstigt, experimentiellt, fantastiskt och overkligt det är här. "Big sister" experiment.

Tänk dig en vanlig skolklass. Du vet hon tjejen som ställer flest frågor under lektionerna? Hon som kämpar och sliter mot bra betyg och samtidigt är med i elevrådet och kamratstödjarna? Hon som har 2 extrajobb och ett eget projekt vid sidan av? Hon som snackar med alla och nästan alltid är glad? Du ser henne framför dig eller hur? Tänk dig nu 12 sådana i ett rum under en föreläsning. Tänk dig 6 sådana tjejer sätta ihop en bivack (enklaste formen av tält, sätts upp av en pressenning, rep och pinnar) klockan 01.00 med 4 timmars sömn, 18 timmar bakom sig med teamarbete och problemlösning och ytterst lite mat.

Utmaning? O ja.

Vi har under en vecka grillat dessa med våra frågor:
Barbro Fällman (nummer 1 i retorik i Sverige)
Åsa Svensson (gammalt tennisproffs, rankad 16 i världen)
Johan Ernst Nilsson (upptäcksresande, har bl.a. cyklat, paddlat kajak och flugit en gummibåt till Afrika)
Sofia Malm (grundare av House of Dagmar) & Ebba Bucht (VD House of Dagmar)
Jonas Lindberg-Nyvang (Marknadschef MySpace)
Kitty Jutbring (journalist & programledare)
Dominika Peczynski (Chef för PR byrån Mafioso)
Anna Norrlin (Marknadschef CocaCola)
2 tjejer från försvaret som varit i Afghanistan i fredsbevarande trupper speciellt uttagna att kommunicera med kvinnor i Afghanistan.
Samt diverse andra militärer.

Haffade stunden jag fick för att summera lite. Det var skönt. Nu tillbaka till fokus och arbetet.

Men glöm inte: "Sov, Ät, Byt strumporna!"

Inga kommentarer: