13 juni 2008

Flash!

HURRA! Tv6 ska börja sända en nyinspelad serie av Flash Gordon.

Den från början tecknade seriehjälten Steve "Flash" Gordon (Av Alex Raymond 1934) har gjorts i sjukt många tappningar nu. Svartvita tv-serier från 50-talet, tecknade serier från 60-talet och tvserier på 90-talet.



Handlingen har varierat från tappning till tappning men i korthet är Flash Gordon en hjälte som hamnar i en annan dimension där den elaka kjejsaren Ming styr enväldigt. Med sig på äventyret har Flash journalisten Dale Arden och Dr. Hans Zarkov. I dimensionen som kallas M.O.N.G.O finns en massa olika folkslags som alla lever under Mings tyranni. Mings onda dotter är förskräckligt förtjust i Flash och Ming försöker tvinga Dale att gifta sig med henne och bli hans onda härskarinna. Men Flash och Dale älskar såklart varandra och han räddar såklart hela universum och allihopa i slutet.


Min favorit är filmen från 80-talet med Max von Sydow som den elaka kjejsaren Ming. Den blir ju inte sämre av att Queen har gjort filmens låt "Flash". Jag har sett den säkert 25 gånger. En underbar mix av dåliga specialeffekter, taskigt manus och fantastisk sci-fi!



Ska göra allt jag kan för att se den nya serien.

Inga kommentarer: